Internet

Waarom functioneert het internet niet goed? Een aantal zaken op een rijtje gezet

Als uw thuis-WiFi niet zo goed lijkt te functioneren als het zou kunnen, zijn er verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op uw verbinding. Voordat u een professional belt moet u per uur betalen, laten we het hebben over een aantal factoren die al dan niet van invloed kunnen zijn op uw Wi-Fi.

Afstand tot de router

Je denkt misschien dat een router in een onbelemmerde ruimte gemakkelijk een verbinding met het internet moet kunnen maken, maar op grotere afstanden is dit niet het geval. Hoewel het waar is dat obstakels zoals dikke muren de snelheid van de Wi-Fi-verbinding verzwakken, is het ook waar dat afstand een even groot probleem kan zijn voor de gegevensoverdracht. Als u probeert te verbinden in een grote ruimte, kan het een goed idee zijn om te investeren in een secundaire router of een signaalversterker op deze site.

Andere netwerken in de buurt – Een gebied met een grote hoeveelheid verschillende Wi-Fi-netwerken kan last hebben van een slechte signaalsterkte vanwege alle tegenstrijdige transmissies. Dit kan het geval zijn in grote kantoorgebouwen waar je computer mogelijk signalen kan oppikken van tientallen concurrerende netwerken.

Verstoring van de apparatuur

Wist u dat uw magnetron uw internet langzaam zou kunnen maken? Dat klinkt vreemd, maar het kan soms voorkomen dat huishoudelijke apparaten die op dezelfde frequentie als uw router werken, uw Wi-Fi vertragen. Controleer of uw verbinding sterker is wanneer apparaten zoals draadloze telefoons, magnetrons en beveiligingscamera’s uit staan. Ook kan het zijn dat je de VPN verbinding verkeerd hebt ingesteld, bekijk hier de beste vpn aanbieders van dit moment om een vergelijking te maken.

Bandbreedte delen met je WiFi verbinding

Veel mensen delen hun Wi-Fi met familieleden, huisgenoten of collega’s, maar houd er rekening mee dat hun internetactiviteiten ook van invloed kunnen zijn op uw snelheid. Als iemand op uw Wi-Fi-netwerk bandbreedte vasthoudt door voortdurend te downloaden of te streamen, kan dit een reden zijn waarom uw verbinding is vertraagd.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.